Laddercompetitie

Een Laddercompetitie is een recreatieve manier om singlepartijen te spelen tegen andere clubleden op je eigen niveau. Je strijdt voor eeuwige roem!

Als je je hebt aangemeld, word je in een ladder geplaatst. Als je speelsterkte 7, 8 of 9 bent en je wil in de hogere categorie meespelen, dan kan dat.
Je kunt spelers die 1 of 2 plekken boven je of alle spelers die onder je in de ladder staan uitdagen.

Wanneer

Je kunt de wedstrijden spelen tussen 1 mei en 30 september 2021. Opgeven kan per direct en ook zolang de laddercompetitie bezig is. Als je je na 1 mei inschrijft, start je onderaan de ladder. Je bepaalt zelf hoeveel partijen je speelt!

Aanmelden

Aanmelden voor de laddercompetitie kan op 2 manieren:

• ClubApp: In de ClubApp ga je onderaan naar ‘Spelen’, dan linksboven ‘wedstrijden’ en dan naar ‘laddercompetitie’. Hier staat de laddercompetitie waar jij je voor kunt inschrijven op basis van speelsterkte.
  • Altec.nu: Inloggen bij Mijn Altec en dan naar tabblad ‘Laddercompetitie’. Hier staat de laddercompetitie waar jij je voor kunt inschrijven op basis van speelsterkte.

Vanaf zaterdag 1 mei t/m donderdag 30 september kun je via Mijn Altec of de ClubApp spelers uitdagen. Je verzendt een uitnodiging met mogelijke speelmomenten (je kunt meerdere momenten naar je tegenstander sturen) en deze moet dan worden geaccepteerd door je tegenstander. Als je bent uitgedaagd door iemand, is het de bedoeling dat er binnen 5 dagen gespeeld wordt.

Vergeet niet na bevestiging een baan te reserveren om je wedstrijd te kunnen spelen!

Puntentelling

• Je speelt 1 uur, inclusief 5 minuten inspelen, en zet samen een alarm op een telefoon
  • Je speelt om 2 gewonnen sets, tot 5 games. Bij 4-4 speel je een tiebreak tot 7 punten (met 2 punten verschil).
  • Een 3e set is een tie-break tot 7 punten (met 2 punten verschil).
  • Je speelt gewoon met voordeel en nadeel.
  • Er is altijd een winnaar.
    Degene die voor staat na 1 uur spelen wint de set. Het punt dat op dat moment gespeeld wordt telt niet mee. Bij een gelijkspel speel je nog 1 punt. Is de stand 1-1 in sets, speel je nog een punt voor de match.

Invoeren uitslagen

• Inloggen via www.altec.nu. Je gaat naar het tabblad laddercompetities en bij ‘mijn laddercompetities’ kan je bij ‘ toon details’ naar je laddercompetitie wedstrijd. Hier kan je de uitslag invoeren.
  • Je vult de setstanden in zoals gespeeld (dus ook een niet afgeronde 2e set kan ingevoerd worden)  en als er een tiebreak voor de 3e set is gespeeld (of 1 punt), vul je dit in als 1-0 of 0-1 door een extra set toe te voegen. Je tegenstander moet hierna de uitslag accepteren of weigeren. Als de uitslag (per ongeluk) verkeerd is ingevoerd, kies je voor weigeren en neem je contact op met Lonneke of Ruben. Wij moeten dan de juiste uitslag invoeren.

Mocht je er niet uit komen, stuur dan ook even een berichtje.